Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tot juli werkzaamheden aan de Kaai

Geplaatst op: 19 januari 2017

De werkzaamheden aan de Kaai kunnen van start. Burgemeester Bilder gaf donderdagmiddag het ‘startschot’ vanuit een graafmachine, waarmee hij enkele stenen verplaatste. “Er is een harde datum waarop het af moet zijn: begin juli”, zei Bilder. “Dan is er Hassailt en we willen dat Hasselt er dan op z’n best uitziet.”

De projectnaam ‘Rivierboulevard’ brengt volgens de burgervader wat ‘allure’ mee. “Die allure, die we bedoelde, gaat er komen. In een stad als Hasselt kun je niet zomaar wat doen, zonder de context van een lang, rijk verleden. Daarom worden de contouren van de oude stadsmuur en –poort zichtbaar.”

Henk Buit, CDA-gemeenteraadslid, opperde in de beraadslagingen over dit onderwerp om een ondergrondse parkeergarage te bouwen. Hij merkte op dat hij het nog steeds ‘een gemiste kans’ vindt dat die er niet gaat komen.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500