Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Clubkampioenen van de Zwartewaterruiters zijn bekend

Geplaatst op: 29 januari 2017

De Zwartewaterruiters organiseerden zaterdag hun jaarlijkse Clubkampioenschap. Tijdens dit Clubkampioenschap strijden alle wedstrijdruiters om de felbegeerde titels Allround Clubkampioen, Allround Reserve Clubkampioen, Dressuurkampioen en Springkampioen. Dit jaar gingen de titels naar Riëlke Roeland, Lisanne Kanis, Louanne Eenkhoorn, Anne-jet Harms en Elisabeth Beens.

De ochtend begon met het rijden van twee dressuurproeven. Bij de pony’s reed Anne-jet Harms met haar pony Buddha To Buddha naar topscores van 203 en 224 punten. Met dit resultaat was zij de beste combinatie bij de pony’s en mocht zij de titel Dressuurkampioen in ontvangst nemen. Lisanne Kanis reed met haar pony Elavsca naar 199 en 198,5 punt en eindigde hiermee op een mooie derde plaats. Bij de paarden wist Louanne Eenkhoorn zich onverslaanbaar te maken. In de hoge klasse ZZ-Licht reed zij naar mooie scores van 237 en 232,5 punt. Met dit resultaat bleef zij de andere combinaties ruim voor en won de titel Dressuurkampioen. Riëlke Roeland en haar paard Happiness reden naar 194,5 en 205 punten en eindigden hiermee op de tweede plaats. Een derde plaats was er voor Siegriet van Oosterhout met Viva Viënto met 196,5 en 194 punten.

In de middag werd het programma vervolgd met twee springparcoursen. Bij de pony’s wist Lisanne Kanis met Elavsca twee foutloze en snelle rondes neer te zetten. Met dit resultaat was zij de beste combinatie bij de pony’s en werd Springkampioen. Bij de paarden was Elisabeth Beens met Wolina onverslaanbaar. De combinatie zette twee foutloze en snelle rondes neer en wist daarmee de titel Springkampioen op haar naam te zetten.

Aan het eind van de dag werden de scores van de dressuur en de scores van het springen bij elkaar opgeteld en komt hier een Allround Clubkampioen en een Allround Reserve Clubkampioen uit. Bij de pony’s wist Lisanne Kanis, voor de derde keer op rij, de titel Allround Clubkampioen van 2017 op haar naam te schrijven met haar pony Elavsca. De titel Reserve Allround Clubkampioen ging naar Anne-jet Harms met Buddha To Buddha. Bij de paarden was Riëlke Roeland de beste allround combinatie en zette de titel Allround Clubkampioen van 2017 op haar naam. Siegriet van Oosterhout en Viva Viënto namen de titel Allround Reserve Clubkampioen mee naar huis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500