Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Confessions of a mother (column Martine Nanninga)

Geplaatst op: 11 februari 2017

Confessions of a mom. Dit zijn natuurlijk gewoon de confessions van mij als moeder. Laat ik niet het hele moederlijke volk erbij betrekken. 😉 Waar zal ik beginnen? Oké.. komt ‘ie’!

Je kind omkopen is natuurlijk uit den boze. Doe ik natuurlijk ook niet. Af en toe, als het uitkomt, heel soms een koekje om het desbetreffende kind even de mond te snoeren. Snoep werkt ook!

Ja! Ik stop minstens 5 keer op een dag stiekem snoep in mijn mond.  Ik word zelden betrapt. (Best goed hè?)

Als ze nieuwe kleren hebben laat ik ze liever ‘verhongeren’ dan dat ze die prachtig, door mij zorgvuldig uitgezochte outfit weer onder smeren. Die van mij presteren het al met één koekje om eruit te zien alsof ze een week niet in bad zijn geweest. De jongsten dan. Met verhongeren bedoel ik natuurlijk niet echt verhongeren! Want dan heb ik al die kleren voor niks gekocht…

‘Kleed je even fatsoenlijk aan graag voordat je gaat!’ mijn out of bed look gaat voor het gemak even door als fatsoenlijk.

Als ik rust wil, is de iPad echt een ideaal ding! De tv en computer idem dito!

Als ik de kinderen help met huiswerk, blijkt dat ik de helft van de basisschool leerstof alweer ben vergeten. Of nooit heb opgeslagen, dat kan natuurlijk ook.

De meiden kijken graag naar Henry Danger. Ik betrapte mezelf er laatst op dat ik de jongste “ssst!” toe siste, omdat ik het (kinderprogramma) wou volgen. Als de meiden naar school gaan, kijk ik eerst nog even Henry Danger af.  Super grappig!

Als de kinderen willen, gooi ik overal appelmoes overheen. Dan eten ze het wel op! Dus ze kunnen me wat met die smaakontwikkeling. Dat doen ze maar als ze groot zijn.

Ik schiet eerst in de lach als één van de kinderen keihard op een ongepaste plek iets smerigs roept, voordat ik het kind aanpak.

Als ik chagrijnig ben zijn de kinderen de dupe. Ze zijn vaak zelf de oorzaak ervan dus zo erg is het niet. 😉

Ik leg de kinderen gerust een paar minuten eerder op bed, zodat ik nog even voor de regenbui mezelf kan uitleven op de trampoline.

Ik knik altijd braaf ‘Ja’ bij het consultatiebureau. Maar weet vaak niet eens waar ik ‘ja’ op heb geknikt. Ze worden echt wel groot!

Van mij mogen ze terugslaan of schoppen als ze een klap of schop van een ander kind krijgen. Wat een onzin, blijf gewoon van mijn kind af!

Ik ben niet zo streng als het om bedtijd van de oudste gaat. Tenzij Grey’s Anatomy erop is! Dan ligt ze stak om half 9 in bed. Ik weet dat ik kan opnemen, maar ik kijk graag “live” met de andere Grey’s lovers mee.

Ach ja.. zo heeft iedereen wel wat 😉

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500