Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Honderdjarige beklimt Col du Galibier

Geplaatst op: 24 februari 2017

Een 100-jarige die de Franse Alpenreus Col du Galibier beklimt. Klinkt ongeloofwaardig, maar het is toch waar. Medewerkers van het jubilerende Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen ondernemen in september de tocht. Ook voor die tijd zijn er al de nodige acties. Volgende week zaterdag 4 maart is er bijvoorbeeld een sponsor wandel- en puzzeltocht met start en finish op de ijsbaan.

Van der Steeg is een bedrijf met een roemruchte geschiedenis die in 1917 begon. Hendrik Jan van der Steeg begon toen een timmerbedrijf. Zoon Berend Jan maakte het bedrijf vervolgens groot. Van der Steeg bouwde grote delen van Hattem en Dronten, maar ook bijvoorbeeld d’ Overtoom en omgeving. Met Ben van der Steeg als directeur bouwt Van der Steeg nog steeds veel in Dronten, Hasselt en op Urk en met Berend Jan en Anne van der Steeg staat ook de volgende generatie alweer klaar.

Een honderdjarig jubileum laat je niet zomaar passeren. En dus zijn er door het jaar heen verschillende activiteiten. “Daaraan hebben we Fiets voor een Huis als goed doel gekoppeld. Dat initiatief van de Wereldfoundation is gericht op huizen bouwen in Bangladesh. Als bouwbedrijf hebben we daar natuurlijk een link mee. Bovendien heeft Berend Jan in het verleden ook onderzoek voor de stichting verricht”, legt Anne van der Steeg uit.

Fiets (en Loop!) voor een Huis is een evenement waarbij honderden mensen wandelend, hardlopend of fietsend de Galibier beklimmen. Medewerkers, familieleden en andere connecties van Van der Steeg gaan op 9 september ook omhoog. “Ooit ben ik de Mont Ventoux op gefietst. Met pijn en moeite haalde ik de top. Daarom ben ik nu serieus in training”, lacht Anne van der Steeg, die hoopt dat de groep nog wat uitdijt zodat er uiteindelijk veertig tot vijftig mensen richting Zuid-Frankrijk gaan.

Ook op andere manieren willen de medewerkers van het bouwbedrijf geld inzamelen. Het verkoopt bijvoorbeeld paasstukken en rond Koningsdag volgt ook een smakelijke actie. Bovendien is er op 4 maart een gezellige wandeltocht. “Wij hopen dat er zeker honderd mensen vijf of tien kilometer mee wandelen. Onderweg is er een puzzelwedstrijd en na afloop is er een gezellige bijeenkomst in de accommodatie van de schaatsclub. Dan bakken we bijvoorbeeld hamburgers. Het inschrijfgeld en de opbrengst van de dag gaat naar Fiets voor een Huis.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500