Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boxum zwemt sterk in Duitsland

Geplaatst op: 5 maart 2017

Marit Boxum is met een handvol medailles teruggekeerd van een internationale zwemwedstrijd bij TSG Osnabruck in Duitsland. Daar kwamen bijna 500 zwemmers in de diverse leeftijdscategorieën aan de start. De zwemster uit Zwartsluis pakte vier keer goud en een keer brons.

Op zaterdag kwam Marit aan de start op de 50 rugslag, waar ze in de leeftijdscategorie  jaargang 200/2001 naar een 1e plaats zwom. Op deze afstand plaatste Marit zich ook voor de finale die ’s middags gezwommen werd, daarin eindigde ze in het all-in klassement op de 5e plaats.

Daarna volgde de 200 wisselslag, hier behaalde Marit en 3e plaats en aan het eind van de middag startte Marit op de 200 vrije slag en ook op deze afstand tikte Marit als 1e aan. Zo was de stand na de 1e dag 2 keer goud en 1 keer brons.

De zondag begon met de 50 vlinderslag, ook op deze afstand behaalde Marit een 1e plaats. Aan het eind van de ochtend kwam Marit nog in het water op de 100 rug slag, ook in de jaargang 2000/2001 eindigde Marit op de 1e plaats en behaalde ze zelf de finale. Tijdens deze finale eindigde Marit op de 4e plaats.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500