Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VWC: van zolderkamer tot hi-tech Experience Center

Geplaatst op: 14 maart 2017

VWC bestaat 25 jaar. In die vijfentwintig jaar groeide een hobby uit tot een volwassen bedrijf met veertig medewerkers en vestigingen in Genemuiden en Kampen. Ondanks die groei is één ding niet veranderd, zeggen directeuren Erik en Klaas van Wendel. “Wij hebben altijd vooropgelopen in omarmen van nieuwe ontwikkelingen en het verlenen van service. Daar ligt nog steeds onze kracht.”

Ze zeggen dat in hun Experience Center in Kampen, waar bedrijven en particulieren de laatste stand van de techniek kunnen zien. “Als je vroeger iets wilde verkopen, legde je dat op tafel en gaf je er uitleg bij. Tegenwoordig moeten klanten ervaren en beleven wat er allemaal mogelijk is, omdat bijna alles digitaal en in de cloud is. De techniek biedt bedrijven grote kansen, die ze zelf vaak nog niet zien”, zegt Klaas van Wendel.

En ook de moderne gevaren zien veel ondernemers nog niet, voegt Erik van Wendel er aan toe. Online veiligheid is hét item van dit moment. De kranten staan er vol mee. “Dagelijks worden we gebeld door bedrijven met problemen: ze zijn gehackt of zijn data kwijtgeraakt. Tegen een fors bedrag krijgen ze die terug. Veel bedrijven onderschatten nog de gevaren van dit soort criminele organisaties. Wij zien het als onze taak om ze daarvan bewust te maken.”

Erik en Klaas van Wendel namen vorig jaar het roer over van de eerste generatie Jan en Harm van Wendel, die overigens nog steeds nauw betrokken zijn bij het bedrijf. Zij startten in 1992 hun bedrijf in Grafhorst. Kwestie van uit de hand gelopen hobby. Na de verhuizing naar Genemuiden namen ze in 1994 Kantoor Kompleet over en openden ze drie jaar later een vestiging in Kampen. Al snel waren ze thuis in veel meer dan computers alleen.

En toch kleeft dat ‘computerimago’ nog een beetje aan VWC, denkt Erik van Wendel. “Er zijn nog steeds veel mensen die niet weten dat we hoogwaardige ICT, telecom -en cloudoplossingen leveren. Maar ook internet, telecom, kantoormeubilair, software en alles wat op kantoor nodig is leveren we. Een totaalpakket voor iedereen. Particulieren kunnen bijvoorbeeld energiecontracten bij ons afsluiten. Onze filosofie is dat we alles willen aanbieden wat klanten op een werkplek nodig hebben. Het liefst richten wij die volledig in, want daarin schuilt onze meerwaarde.”

Innovatie staat altijd voorop. VWC maakt werken makkelijker. “Met onze zelf ontwikkelde FM Module kunnen klanten bijvoorbeeld heel eenvoudig inkoopfacturen digitaliseren en boeken. En wij hebben alle apparatuur voor het nieuwe werken. Van videoconferencing systemen en VoIP-telefonie tot ergonomische zit/sta werkplekken. Onze medewerkers beschikken over veel kennis. Belangrijk is ook dat we een eigen Service en Support-dienst hebben, zodat we zowel remote als bij de klant installatie, beheer, onderhoud en reparatie kunnen uitvoeren”, zegt Klaas van Wendel, en zijn mededirecteur knikt. “Mede dankzij onze service zijn we groot geworden. Onze apparaten storen ook, maar wij lopen nooit weg bij een probleem. Dat is hoe klanten ons kennen: betrouwbaar en snel.”

VWC denkt voortdurend na over nieuwe ontwikkelingen op de particuliere en zakelijke markt. Beschikbaarheid van data is daarbij een belangrijk item. De beroemde ‘cloud’ zorgt daarvoor. “En in de kantoorinrichting is gezondheid een belangrijk thema. Steeds meer is duidelijk dat de hele dag zitten slecht is voor de mens. ‘Zitten is het nieuwe roken’, heet dat tegenwoordig. Bedrijven investeren daarom in zit/sta-werkplekken en andere ergonomisch meubilair. Ook die kunnen ze met eigen ogen bekijken in ons Experience center.” VWC viert het 25-jarig jubileum dit jaar op verschillende momenten met klanten en relaties. Hou daarom de sociale media en website www.vwc.nl/25jaar in de gaten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500