Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA: duidelijke fouten bij verkoop Veerhuis

Geplaatst op: 23 maart 2017

Het college heeft duidelijke fouten gemaakt bij de verkoop van het veerhuis, stelde PvdA-raadslid Klaas Eenkhoorn donderdag in de raadsvergadering. “Met name in de communicatie. Aan het eind van het liedje heeft de gemeente de horecabestemming laten vallen en er een woonbestemming van gemaakt. Als men open kaart had gespeeld, dan waren de aspirant-kopers waarschijnlijk de huidige bezitters.”

Volgens Eenkhoorn had het college ‘meer geduld’ moeten hebben. “Me dunkt”, reageerde SGP-fractievoorzitter Maarten Slingerland. “Het is twee keer verlengd, bijna een half jaar lang lag er een voorlopig koopcontract. Kom dan niet aan met meer geduld.”

De Overijsselse Ombudsman adviseerde het college om met een coulancebetaling over de brug te komen. Ambtenaren adviseerden het college om dat ook daadwerkelijk te doen. Het college besloot anders. Tot tevredenheid van Gemeentebelangen-raadslid Roel Withaar. “Er is meer dan genoeg coulance voor de aspirant-kopers geweest. Je moet je er, als je iets wilt kopen, eerst van vergewissen of je het kunt betalen. Dát is de goede volgorde.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500