26 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub wint van Eemdijk

Geplaatst op: 25 maart 2017

Frank Jansen scoort. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft zich goed hersteld van de zeperd tegen koploper DOVO. In en tegen Eemdijk werd het 1-4. Belangrijke punten, omdat alle ploegen bovenin hun wedstrijd in winst wisten om te zetten. Omar Kavak vijzelde zijn status van topscorer met drie doelpunten wat verder op.

Langzamerhand raakt de blessureboeg van Sportclub Genemuiden wat leger. Desondanks stonden jongelingen Frank Jansen en Nick Buitink onder de rook van Spakenburg in de basis. Makkelijk ging het aanvankelijk niet in Eemdijk. De thuisploeg was voor rust regelmatig gevaarlijk, maar onder meer door goed optreden van doelman Flier bleef de schade beperkt. Kavak opende na twintig minuten de score. Binnen tien minuten had Eemdijk de gelijkmaker op het scorebord staan. Van Dalfsen en Riemens kregen daarna mogelijkheden, maar ook Eemdijk bleef gevaarlijk.

Na rust kwam het duel aanvankelijk niet meer op gang. Kansen waren er nauwelijks. Omar Kavak is echter een speler die ook zonder kans kan scoren. Vanuit het niets maakte hij met een knappe actie de 1-2. Frank Jansen breidde vervolgens de score uit. Eerst miste hij nog een opgelegde kans, maar een minuut later scoorde hij na een fraaie solo wel de 1-3.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Invaller Martijn Jansen kon bijna scoren en Kavak liet even later zien hoe dat ook alweer moet: hij scoorde met de 1-4 zijn derde treffer. Hij heeft nu 21 keer gescoord.