Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezocht: vrijwilligers voor Thuisfit-programma

Geplaatst op: 28 maart 2017

Welzijn Ouderen Zwartewaterland (WOZ) is hard op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met beweegprogramma Thuisfit. Het gaat om hulp voor senioren die niet in staat zijn om buitenshuis te kunnen bewegen of voor wie deze drempel te hoog ligt.

Vrijwilligers ontvangen een opleiding om elke week een half uurtje samen met een oudere te bewegen op muziek. Daarnaast is het ook een sociale activiteit, om bijvoorbeeld een kopje koffie met elkaar te drinke

Van vrijwilligers wordt gevraagd dat ze affiniteit hebben met bewegen en senioren. Na het aanmelden ontvangen zij een geheel verzorgde cursus van een paar uurtjes, waarbij het beweegprogramma op muziek geïnstrueerd en geoefend wordt. Na de cursus krijgt elke vrijwilliger een senior toegewezen. Zij kunnen zelf een moment in de week afstemmen met een oudere om te bewegen

WOZ wil met dit project de gezondheid van deze senioren bevorderen, bewegen stimuleren en de eenzaamheid verminderen met uiteindelijke doel de senioren door te laten stromen naar het reguliere sportaanbod.

Aanmelden kan via: m.platel@ijsselheem.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500