Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuters hebben lentekriebels

Geplaatst op: 31 maart 2017

Heel Genemuiden heeft de lentekriebels! Daar komen de peuters van ’t Startblok natuurlijk ook niet onderuit. “Wat is het leuk om op zulke prachtige lentedagen even af te wijken van het gewone ritme en een spontaan bezoekje te brengen aan een winkel vol bloemen”, schrijven de leidsters.

“Toen de peuters bij hoveniersbedrijf  Johan van Dijk aankwamen bleken er niet alleen prachtige bloemen te bewonderen te zijn maar ook heel veel dieren. Tja…..dát was eigenlijk wel het allerleukst om te bekijken. In een wei stond een schaap met twee lammetjes (één had sokken aan!), een klein konijntje lag heerlijk bij z’n mama te slapen, kuikentjes van een dagje “oud”, wat grotere kuikentjes bij moeder kip; de peuters vonden het allemaal erg mooi om te zien. Ze mochten het konijntje en het lammetje ook even aaien, Jacolien en Johan hielpen hen daar even bij.  Nadat we de dieren weer hadden uitgezwaaid, nog even aan de bloemen hadden geroken én de hoge bult weer op waren gereden in de bolderkar konden we ook allemaal eenden en meerkoeten in de kolk zien zwemmen. Aan de andere kant van de weg zagen we paarden, kippen en een geit en volop lentebloemen in het gras. Lente in Genemuiden; wat een feestje!”

Ook nieuwsgierig geworden naar gezellige en leerzame opvang voor uw peuter? Kijk eens op www.kdc-zwartewaterland. Daar vindt u informatie over kinderopvang en de peuterspeelgroepen van SKZ.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500