Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

939 pakken koffie voor de Voedselbank

Geplaatst op: 3 april 2017

Lionsclub Voorburg coördineerde in 2017 voor de vijfde maal een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten voor pakken koffie voor voedselbanken, ditmaal in nauwe samenwerking met Voedselbanken Nederland. Ook in Zwartewaterland kwam er veel reactie. Uiteindelijk namen 90 Lionsclubs en 40 voedselbanken deel aan de actie die plaatsvond gedurende de hele maand februari en de eerste week van maart.

Op 30 maart 2017 werden in Stompwijk alle 56.781.282 waardepunten overhandigd, waarna Douwe Egberts het totaal met 20% verhoogde wat neerkwam op een donatie van 108.500 pakken koffie aan de voedselbanken. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering. De inzameling door de Voedselbank Zwartewaterland leverde in totaal 498.000 DE-waardepunten op met als resultaat dat men 939 pakken koffie tegemoet kan zien.

Binnenkort kunnen vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de pakken koffie afhalen bij het regionale distributiecentrum in Meppel. Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxe artikel. Langs deze weg krijgt men de komende maanden toch weer een welkom extraatje.
De Voedselbank Zwartewaterland wil de supermarkten danken die als inzamellocatie wilden fungeren en iedereen die door het inleveren van DE-waardepunten deze actie tot een succes maakten. Bij deze willen wij nog een keer aangeven dat u de punten door kunt blijven sparen omdat de actie ook in 2018 weer op de agenda staat.

 

 

.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500