Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Drone beschermt weidevogels Mastenbroek

Geplaatst op: 5 april 2017

Een drone die weidevogels zoals grutto, kievit en wulp beschermt. Die introduceerde provincie Overijssel woensdag in polder Mastenbroek. De weidevogeldrone helpt bij het opsporen van nesten, zodat boeren daarmee rekening kunnen houden bij de uitvoering van hun vak. Zonder het apparaat worden vermoedelijk slechts 20 procent van de nesten opgespoord. Anderen sneuvelen. Dat is een van de redenen dat het slecht gaat met de weidevogels.

De drone heeft een warmtebeeldcamera. Die merkt eieren in de nesten op, omdat die door het broeden warmer zijn dan de grond in de omgeving. Een drone is voor de vogels minder verstorend dan rondlopende mensen. Bovendien worden de gegevens van de drone in een landelijke database verwerkt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500