Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vliegtuigen beginnen bij Hasselt aan landing

Geplaatst op: 7 april 2017

Vliegtuigen die vanaf 2019 koers zetten richting Lelystad, zetten bij Hasselt de landing in. Dat meldde het Ministerie van Infrastructuur en Milieu deze week aan een bestuurlijke delegatie van provincies en gemeenten uit Overijssel, Drenthe en Friesland. Die spraken met de staatssecretaris in verband met de onrust over de toekomstige vliegroutes.

Lelystad Airport is vanaf 2019 een overloop van Schiphol. Er gaan dan jaarlijks tienduizend vliegtuigen landen in de polder en dat aantal loopt op tot 45.000. Tienduizend betekent dertig landingen op een dag. In de regio was de afgelopen tijd veel onrust ontstaan vanwege de vrees voor laag overscherende vliegtuigen. Volgens staatssecretaris Dijksma valt dat mee. Vliegtuigen komen in principe niet onder de grens van 6000 voet. Ze zetten pas bij Hasselt de landing in.

Mocht Lelystad Airport inderdaad doorgroeien naar 45.000 vliegtuigen, dan is volgens Dijksma een herindeling van het luchtruim nodig. De staatssecretaris start per direct de procedure die daarvoor nodig is en wil daar de regio nauw bij betrekken. Een mogelijke uitkomst is dat vliegtuigen in de toekomst hoger vliegen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500