Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoners krijgen gelijk: voorlopig geen kap

Geplaatst op: 11 april 2017

De gemeente gaat de kastanjebomen aan de Oosterkaai pas in het najaar kappen. Daarmee komt Zwartewaterland tegemoet aan de wensen van de bewoners. Die hadden gevraagd de kap en de herplant zoveel mogelijk te combineren.

De kastanjebomen zijn besmet met de zogenoemde kastanjebloedingsziekte. Vanwege de veiligheid wilde de gemeente ze daarom al in maart kappen. Omwonenden tekenden protest aan omdat ze niet blij zijn met het tijdstip. Ze vonden het vreemd dat de gemeente pas toen wilde kappen, terwijl het onderzoek al in november is uitgevoerd. Ook zouden ze maandenlang tegen een kale vlakte moeten aankijken, terwijl er ook andere werkzaamheden aan de Oosterkaai zijn gepland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500