Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Meente heeft een Tovertafel

Geplaatst op: 26 april 2017

Verpleeghuis de Meente is trotse eigenaar geworden van een Tovertafel. Die is ontwikkeld voor dementerende ouderen. De Tovertafel maakt ouderen met dementie actiever door op een speelse manier beweging en gesprekken onderling te stimuleren. Zo worden ze op fysiek, sociaal en mentaal vlak gestimuleerd om het algemene welbevinden zo goed mogelijk te ondersteunen. 

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond boven de eettafel wordt gehangen. Hierin zit een processor waarmee de spellen op tafel worden geprojecteerd. De kleurrijke projecties reageren op hand- en armbewegingen. Zo kunnen de bewoners zelf spelen met het licht.

De Tovertafel is kostbaar in aanschaf. Om het aan te schaffen hebben wij geld gekregen van Stichting Welzijn de Meente en van het overheid project Waardigheid en trots via IJsselheem.

“Wij zijn heel blij dat wij van deze tovertafel gebruik kunnen maken. De bewoners van het verpleeghuis gebruiken dagelijks de tovertafel en wij zien dat zij hiervan heel erg genieten”, aldus de activiteitenbegeleider van De Meente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500