Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dodenherdenking: ‘gek dat het alleen op 4 mei gebeurt’

Geplaatst op: 4 mei 2017

“Eigenlijk is het gek dat we alleen op 4 mei de doden herdenken.” Stefan van Steenselen van de Ichthusschool maakte die opmerking tijdens de jaarlijke dodenherdenking. “Daarna draait de wereld weer vrolijk verder.”

Morgen is Nederland 72 jaar bevrijd. “Maar sinds de Tweede Wereldoorlog is de wereld niet meer oorlogvrij geweest”, volgens wethouder Speksnijder. “Onze vrede en vrijheid zijn niet goedkoop.” 72 jaar geleden stierven er mensen in het land waar ik nu sta voor mijn vrede, droeg Sven van Stal, eveneens van de Ichthusschool, even later voor. “Zodat ik nu kan klagen over school en huiswerk.”

Na de toespraken volgden de twee minuten stilte en vijf kransleggingen.

 

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500