Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester en wethouder zetten palingen uit

Geplaatst op: 6 mei 2017

Burgemeester Bilder en wethouder, met een toepasselijke naam, Visserman zetten zaterdagmiddag duizenden jonge palingen uit in de Goot. Hun Kamper collega’s deden dat eerder al in Grafhorst en Kampen. In totaal is het gebied 25.000 palingen rijker. De uitzet gebeurde voor de negende keer, op initiatief van peurvereniging KIJG, in samenwerking met De Stadserven Kampereiland e.o., de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en de Stichting DUPAN.

Met deze uitzet van jonge palingen wordt bijgedragen aan het herstel van de palingstand in Nederland. De peurvereniging bracht via haar leden en door een donatie van De Stadserven Kampereiland e.o. het geld bijeen voor 12.500 palinkjes. Daarnaast ontving de vereniging een bijdrage van de gemeenten Kampen en Zwartewaterland. De Stichting DUPAN heeft via het Eel Stewardship Fund® het totaalaantal palinkjes verdubbeld tot 25.000 stuks. KIJG en DUPAN dragen duurzaamheid hoog in het vaandel.

De hoeveelheid paling die KIJG uitzet, is vele malen groter dan er door de 40 actieve leden van de peurvereniging op jaarbasis wordt gevangen. Ganzendiep en De Goot in het kader van haar jaarlijkse uitzetdag. De paling heeft vanuit deze wateren de mogelijkheid naar het IJsselmeer te zwemmen en van daaruit, nadat deze volwassen is, naar zee te gaan.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500