Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zilver voor ZvZ in Eindhoven

Geplaatst op: 9 mei 2017

Het Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange Baan (ONMK) 2017 heeft afgelopen weekend in zwemstadion Pieter van den Hoogenband in  Eindhoven plaatsgevonden. Zwemsters van ZvZ leverden daar mooie prestaties af. De organisatie was in handen van PSV en in samenwerking met Taakgroep Masters Zwemmen van de KNZB.

Het ONMK is een wedstrijd waarbij de minimale leeftijd 20 jaar moet zijn. De oudste deelnemer tijdens deze kampioenschappen was 91 jaar oud. Er deden ruim 900 deelnemers uit  binnen- en buitenland mee aan deze wedstrijd. Dat is goed voor 3273 individuele afstanden en 307 estafette-afstanden.

Zwemster Getrude Corporaal, leeftijd 25+, mocht op vrijdagochtend het spits afbijten op de 400 m vrije slag. Ze wist op deze afstand 6 seconden van haar tijd af te zwemmen. Aan het eind van de middag kwam ze uit ook nog in actie op de 200 m wisselslag. Daar wist zei ook nog bijna 2 seconden van haar tijd af te zwemmen. Op beide afstanden behaalde ze een plek in de top 10 van haar leeftijd. Een vliegende start voor haar!

Op zaterdag kwamen er namens ZvZwartsluis er nog 3 dames bij, namelijk Angelique Schuurman en Anieke v.d. Velde, leeftijd 20+, en Jentina Schuurman,  leeftijd 25+. Voor deze dames was het de 1ste keer dat ze in een 50 meter bad mochten zwemmen. De dames kwamen in actie op de 100 m schoolslag. Ze wisten alle 3 een plaats in de top 20 te behalen in hun leeftijdsklasse. Een uitstekende prestatie voor de 1ste keer in een 50 meter bad. Getrude zwom deze dag de 50 m vlinderslag en 200 m rugslag. Op de 50 m vlinderslag wist zij de flow van vrijdag vast te houden en 1 seconde van haar tijd af te snoepen. Op de 200 m kwam zij net wat te kort, maar wist wel een plek in de top 10 te behalen op deze afstand.
Aan het einde van de middag kwamen de dames in een sterk deelnemersveld uit op de 4×50 meter wisselslag in de leeftijd klasse 80+ (dit zijn alle leeftijden van de dames bij elkaar opgeteld). De dames lieten zien niet onder te doen bij de concurrentie en wisten een 2de plaats (zilver) binnen te slepen, en ruim onder hun inschrijftijd te duiken.

Op zondag werd er door Gertrude nog gezwommen op de 50 m vrije slag en 100 m rugslag. Op de 50 vrije slag leverde dit haar een pr op van een halve seconde. Bij de 100 m rugslag was de energie toch wel echt op. Maar ze behaalde nog wel een keurige plek in de top 10.

De ZvZwartsluis dames kunnen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Ze keerden huiswaarts met 1x zilver en 7 nieuwe persoonlijke records.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500