Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorjaarsmarkt op Lenteheuvel

Geplaatst op: 9 mei 2017

Lammetjes die nog wat onwennig rond dartelen, jonge konijntjes en bovenal medewerkers die druk aan het werk zijn. Lenteheuvel maakt zich op voor de tweede Voorjaarsmarkt op zaterdag 20 mei. Dan zijn er onder meer achttien standhouders. “Het is een dag waarop we bezoekers willen laten voelen dat ze hier altijd welkom zijn”, zegt Judith Teekens van de zorgboerderij tussen Hasselt en Zwartsluis.

“Ik heb heel veel zin om te laten zien wat we hier allemaal maken”, zegt Therese, een van de harde werkers op Lenteheuvel. Ze is bezig met het maken van mooie armbandjes die tijdens de Voorjaarsmarkt ook te koop zijn. Anderen zijn weer met andere producten bezig. “Dat is het leuke van zo’n markt: we werken er met zijn allen aan en iedereen heeft een taak. De een is verkeersregelaar, de ander draait muziek en een derde heeft een mooi product gemaakt”, vertelt Judith. “We doen het echt samen”, vult Therese aan.

Een andere reden voor de markt is dat bezoekers de zorgboerderij kunnen zien. “We werken er elke dag aan om deze plek nog mooier te maken. Dat lukt goed. We hebben meer dieren en denken voortdurend na over nieuwe plannen. Momenteel werken we aan een lavendelkwekerij”, vertelt Judith. Die paars gekleurde bloemensoort zou veel mogelijkheden bieden. “Want je kunt er weer andere producten mee maken, zoals zeep, thee of geurzakjes. Dat is ook echt weer een project waarbij iedereen een taak heeft.”

Dat is een van de doelen van Lenteheuvel, zegt Judith. “Onze filosofie is dat we dingen doen die onze mensen leuk vinden. Daarvoor hebben we hier alle mogelijkheden. Ze kunnen in de tuin aan de slag, binnen met een hobby, dieren verzorgen of nu dus lavendels kweken. Dat vinden vooral de ouderen heel leuk om te doen”, legt Judith uit. Lenteheuvel werkt bovendien sinds kort voor Dier all-in uit Vollenhove. Daarvoor doen de medewerkers inpakwerk.

Het bedrijf is ook een van de standhouders tijdens de Voorjaarsmarkt. Uit de hele regio komen bedrijven en organisaties. “We werken bijvoorbeeld veel samen met Millefleurs uit Zwartsluis. Uit Hasselt komen De Linde, Tasttoe en De Compagnie en heel leuk is ook de samenwerking met Hoeve Beukers. Zij komen met paarden en pony’s, waarop kinderen een ritje kunnen maken. Ook aanwezig is fotografe Marjan van Houwelingen die fotoshoots doet.”

Dat levert een gevarieerd aanbod op voor de Voorjaarsmarkt. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500