Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Thuisfit: senioren bewegen in eigen huis

Geplaatst op: 10 mei 2017

Iedereen moet kunnen bewegen! Ook senioren die niet in staat zijn om buitenshuis te kunnen bewegen. Dat is het idee achter het nieuwe project Thuisfit. Senioren bewegen elke week een half uur in eigen huis onder begeleiding van een getrainde vrijwilliger en een beweegprogramma. Het project is een samenwerking van de Welzijnsconsulent Zwartewaterland en de Buurtsportcoaches.

Hoe het werkt? Na uw opgave maakt u kennis met de vrijwilliger. Met deze vrijwilliger kunt u zelf een moment in de week afspreken om te gaan bewegen.

De vrijwilliger komt elke week langs met een lesprogramma van 10 weken en materialen. Na 10 weken kunt u doorgaan of samen met de vrijwilliger op zoek gaan naar een alternatief beweegaanbod in de buurt.

Aanmelden voor een proefles kan uiteraard ook! Bent u enthousiast geworden en wilt u graag meedoen of kent u iemand waarvoor Thuisfit zeer geschikt is? Meld u of uw kennis aan en de Welzijnsconsulent Zwartewaterland neemt contact met u op!

Voor vragen en aanmelden kunt u terecht bij:

m.platel@ijsselheem.nl

Of bel naar:

06-20 97 77 85

Ook worden er vrijwilliger voor dit project gezocht.

Vind u het leuk om met senioren te werken, gezellig een kopje koffie te drinken en een half uurtje te bewegen? Dan bent u diegene wie wij zoeken!

Om Thuisfit mogelijk te maken zijn wij opzoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met bewegen en senioren. Na het aanmelden volgt u een geheel verzorgde cursus van een paar uurtjes, waarbij het beweegprogramma geïnstrueerd en geoefend wordt. Na de cursus krijgt u een senior toegewezen waar u zelf een moment in de week mee afspreekt om langs te komen.

Met dit project kunnen wij samen met u de gezondheid van deze senioren bevorderen, Bewegen stimuleren en de eenzaamheid verminderen met uiteindelijke doel de senioren door te laten stromen naar het reguliere sportaanbod.

Aanmelden kan via:

m.platel@ijsselheem.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500