Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester bezoekt 105-jarige

Geplaatst op: 15 mei 2017

Op 13 mei 2017 vierde Gerritdina Hendrika Maria Brinkman een bijzondere verjaardag. Zij werd 105 jaar. Burgemeester Bilder bezocht Dien Brinkman in de Hazelaar in Hasselt om haar met dit kroonjaar te feliciteren. Dien Brinkman werd geboren op 13 mei 1912 op een boerderij aan de Wolfshagenweg in  de toenmalige gemeente Zwollerkerspel.

Dien vertelt graag over haar verleden:

“Als oudste van het gezin Brinkman met elf kinderen hielp ik mijn moeder in de huishouding. Op 40-jarige leeftijd overleed mijn vader aan de Spaanse griep. Een heftige gebeurtenis voor ons hele gezin. Moeder bleef achter met zes kinderen. Voor het werk op de boerderij werd een knecht ingehuurd en er kwam een huishoudster. Moeder hertrouwde en kreeg samen met haar tweede man vijf kinderen. Na het overlijden van mijn moeder ging ik samen met mijn ‘tweede vader’ wonen in Hasselt op het Eiland. Totdat hij op 88-jarige leeftijd overleed, zorgde ik voor hem. Ik ging daarna wonen in de (oude) Hazelaar en genoot van de onderlinge contacten, samen koffiedrinken in de zaal en medebewoners die in de rolstoel zaten naar de zaal brengen. Ook ging ik regelmatig op ziekenbezoek bij ouderen”.

Naast het huishoudelijk werk op de boerderij heeft Dien 40 jaar de Katholieke kerk schoongemaakt. Hiervoor ontving zij een Pauselijke onderscheiding.

Dien krijgt regelmatig bezoek van familieleden. Zij is dankbaar voor haar leven. Op de vraag of zij een advies heeft om gezond oud te worden antwoordt zij:  “Bidden en werken, dat is mijn leven”.

Haar verjaardag heeft zij in familiekring gevierd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500