Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roos van Dalfsen wint in Zwolle

Geplaatst op: 14 mei 2017

Afgelopen zaterdag vonden de KNGU-wedstrijden plaats van de Pre instap D3 in Zwolle. Voor de jongste turnsters van EGSV was dit de eerste officiële KNGU-wedstrijd. De meiden Roos van Dalfsen, Lieke van Dijk en Lois Gregoire hebben nette en strakke oefeningen neergezeten op de brug, balk, sprong en vloer.

Door een val op de balk van Lois heeft zij zich als 14e geplaatst. Lieke plaatste zich net naast het podium als 4e en Roos mocht de hoogte podium betreden met een gouden medaille op zak! Tegelijkertijd moesten Femke Tuinman en Sterre van der Vreugde ook de spits afbijten. Na heel wat zenuwen voor de eerste turnwedstrijden en toestel werden er door de meisjes wat kleine foutjes gemaakt op de balk. Ze hebben zich weer goed herpakt bij de volgende toestellen en alles foutloos laten zien! Hierbij eindigde Femke Tuinman als 8e en Sterre van der Vreugde als 11e. Een knappe prestatie voor deze jonge meiden!

Een paar kilometer verderop in Zwolle waren ook de acrogymnasten van EGSV actief. In een spannende halve finale probeerden zij zich te plaatsen voor de landelijke finale. In de ochtend was het eerst de beurt aan het jongste team van EGSV. Het E-niveau senioren trio bestaande uit Pascalle Veenhof, Myrthe Beens en Loïs Lassche liet een foutloze oefening zien welke helaas net niet genoeg was voor doorstroming. Met hun score van 32.70 werden zij 8e en ze zijn daarmee tweede reserve voor het NK. In de middagwedstrijd was het de beurt aan het D-niveau senioren trio Pien Feenstra, Ashley Jager en Noëlle ten Hoeve. Ook zij lieten een foutloze oefening zien maar het niveau was helaas te hoog voor hen. Ook zij staan tweede reserve voor het NK met hun score van 32.80 en 11e plek.

Het is voor het eerst sinds vele jaren dat EGSV zich niet geplaatst heeft voor de landelijke finale. Iets wat als teleurstellend mag worden gezien. Mede daarom gaat de afdeling acrogym zich alvast richten op volgend seizoen. Dit doen ze onder meer door het organiseren van een open training, a.s. vrijdag 19 mei van 17.30 – 19.00uur. Iedereen is welkom om aan deze selectie training deel te nemen. EGSV hoopt op veel nieuw, verassend talent!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500