Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte Longfonds levert bijna 4000 euro op

Geplaatst op: 21 mei 2017

In de week van 8 t/m 13 was er de collecte voor het Longfonds. Het Longfonds heeft in de afgelopen jaren veel bereikt, maar er is nog veel te doen: in Nederland zijn er nog steeds meer dan 1 miljoen mensen met een ongeneeslijke longziekte! 

Het Longfonds ontvangt geen subsidie van de overheid en is dus helemaal afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Dankzij de opbrengsten van de collecte kan het Longfonds veel betekenen voor mensen met astma, COPD of andere ongeneeslijke longziekten. Zo financiert het Longfonds onder andere wetenschappelijk onderzoek naar deze longziekten.

De collecte voor het Longfonds heeft in Genemuiden en op de Kamperzeedijk het prachtige bedrag van € 3950,- opgebracht, ingezameld door 64 collectanten.

De organisatrices van de collecte Evie van der Haar-Net en Margriet van der Haar: “Door de inzet van de collectanten en de medewerking van de inwoners van heel Genemuiden hebben wij samen een mooie bijdrage geleverd aan het werk van het Longfonds”.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500