Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Succesvol weekeinde voor de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 21 mei 2017

Leden van de Zwartewaterruiters gingen afgelopen week van start op wedstrijden in Oldeholtpade en Wanneperveen. Lisanne Kanis maakte een droomdebuut in de klasse Z1 en won tweemaal de eerste prijs. Ook waren er eerste prijzen voor Jenine Altena, Briëtt Breman, Anne-jet Harms, Carolien Altena, Marloes de Vries en Maud van Rees.

Afgelopen donderdag reisde Jenine Altena met Imposant af naar een dressuurwedstrijd in Oldeholtpade. In de klasse B reed zij twee goede proeven en won met 195 en 198,5 punt de vierde en de eerste prijs.

In Wanneperveen ging Briëtt Breman met haar nieuwe pony Mr Blue van start in de klasse BB. Met een goede score van 186 punten won zij de eerste prijs. Anne-jet Harms liep met haar pony Buddha to Buddha naar 201 en 207,5 punt in de klasse B. Hiermee won zij de eerste en de tweede prijs. Carolien Altena ging met Komeet van start in de klasse L2 en liet hier twee sterke proeven zien. De jury beloonde haar met topscores van 213,5 en 225,5 punt. Met dit resultaat ging zij de concurrentie ruim voorbij en nam twee maal de eerste prijs mee naar huis. Lisanne Kanis kwam met Leuns Veld’s Yrian aan start in de klasse M1. De combinatie reed met twee fijne proeven naar twee maal 200 punten en schreef hiermee ook twee maal de eerste prijs op haar naam. Kanis maakte maar haar andere pony Elavsca een erg mooi debuut in de klasse Z1. De combinatie reed twee uitstekende proeven waar zij 219 en 230,5 punt voor kreeg. Met dit resultaat legde zij twee maal beslag op de eerste prijs.

Ook de springamazones waren erg succesvol in Wanneperveen. Marloes de Vries ging met haar pony Coco Chanel van start in de klasse BB en won hier de eerste prijs. Anne-jet Harms en Buddha to Buddha kwamen aan start in de klasse B categorie D/E. In het eerste parcours sprong zij naar 81 stijlpunten en de tweede prijs. In dezelfde klasse kwam Noa Busweiler aan start met Pepperboy en reed hier naar 71,5 en 73,5 punt. Met dit resultaat nam zij de vijfde en de derde prijs mee naar huis. In de hogere klasse L categorie D/E waren Maud van Rees en Warenzo onverslaanbaar. De combinatie sprong in het eerste parcours foutloos en snel rond en won de eerste prijs. Ook in het tweede parcours was de combinatie goed op dreef en zette hier de eerste prijs op haar naam met een foutloos en snel parcours. Met dit resultaat was zij de beste combinatie over de klasse L en won hiermee een mooie statiedeken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500