Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tropische temperaturen; Genemuiden zoekt verkoeling

Geplaatst op: 26 mei 2017

tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Met temperaturen tussen de 23 en de 27 graden zoekt Genemuiden massaal verkoeling. De pont draait op volle toeren, de jeugd vermaakt zich in het water of gaat er met de boot op uit en voor de ouderen is een heerlijke fietstocht dé manier om te genieten van het weer!

“Het is te warm om nu binnen te zitten”, zegt een vrouw op de pont. “We fietsen elektrisch, dus we hoeven ons niet meer in te spannen. Heerlijk om zo de IJsseldeltaroute te fietsen.”

Een motorrijder: “Dit zijn dé dagen dat we het ervan moeten nemen. Vanmorgen in alle vroegte zijn we weggegaan om een rondje Nederland te doen. We komen uit Amersfoort en zijn altijd met een vast clubje.”

Twee mannen in een oude kever vertellen: “Onze vriendschap begon al op de kleuterschool en vanaf die tijd gaan we altijd al met elkaar om. Vroeger op de vrije middagen en sinds we getrouwd zijn gaan we een paar keer per jaar een dag samen weg. Vandaag hebben we een Kever gehuurd en zijn we een dag aan het rijden”. de andere man vult aan: “We zijn niet aan het rijden, Bert rijdt en ik mag er naast zitten.”

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500