Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zaterdag warm, zondag buien

Geplaatst op: 26 mei 2017

Tekst en foto John Poot

Het is momenteel volop zomers in Nederland, ook zaterdag kunnen we volop genieten van het ’s zomerse weer met temperaturen richting de 30 graden. Dit weer hebben we te danken aan een hogedrukgebied waarvan het centrum midden boven de Noordzee ligt. Hierdoor is er een noordoostelijke stroming. Maar dit hogedrukgebied trekt zondag naar het zuiden van Polen, waardoor de stroming uit zuidwestelijke richting komt. Daardoor komt er ook vochtige lucht onze kant op.

In de avond blijft het nog lang aangenaam buiten (rond de klok van 00.00 uur zal de temperatuur onder de 20 graden zijn). Ook komende nacht blijft het helder en er staat een zwakke wind uit oostelijke richting.

Zaterdag schijnt de zon volop, de temperatuur zal stijgen naar een graad of 29-30. De wind komt uit zuidoostelijke richting en zwak tot matig (kracht 3 a 4) wel is van belang dat met zich GOED MOET INSMEREN want de zon kracht is hoog. De UV Index is voor morgen ook 7. Voor mensen die last hebben van hooikoorts is het ook niet gunstig morgen.

Zondag wordt de atmosfeer onstabiel, de luchtvochtigheid neemt toe en het wordt broeierig. De dag begint nog wel zonnig, maar in de loop van de dag komen er wolken opzetten. Er staat een zwakke wind uit het zuidwesten. Wanneer en waar die buien gaan vallen is op dit moment nog moeilijk te voorspellen. Ook maandag kan het (zeer) warm worden. De wind draait naar het zuidoosten en er komt opnieuw warme lucht het land binnen: de temperatuur stijgt naar 30 graden. Aan het einde van de dag kunnen er (flinke) onweersbuien ontstaan, die voor een flinke afkoeling zorgen.

De dagen erna, vanaf dinsdag minder warm en licht wisselvallig weer. De temperatuur zakt naar een graad of 20.

Het weer voor Genemuiden dagelijks volgen? Volg dan het weer twitteraccount  van genemuidenactueel,  @meteoGM

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500