Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooi weekeinde voor de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 28 mei 2017

Afgelopen weekend waren de Zwartewaterruiters erg succesvol op verschillende wedstrijden in Balkbrug, Nieuwleusen, Oosterwolde en Wezep. Eerste prijzen waren er voor Giovanna Slurink, Lisanne Kanis en Jenine Altena. Evi Flier wist tijdens de kabouterbixie het hoogste aantal punten te behalen.

Op donderdag reisde Giovanna Slurink met haar paard Dievittorio af naar Balkbrug. In de gecombineerde klasse Z1/Z2 reed zij in de eerste proef naar 222,5 punt en won hiermee de zevende prijs. In de tweede proef deed Slurink er een schepje bovenop en werd door de jury beloond met 227 punten. Met dit resultaat zette zij de eerste prijs op haar naam. In de middag ging Janine Flier-Breman van start met Harley. In de klasse L2 zette zij twee goede proeven neer. Van de jury kreeg zij mooie scores van 195 en 202,5 punt. Hiermee nam zij twee maal de tweede prijs mee naar huis.

Op zaterdag reisde Noa Busweiler met haar pony Pepperboy af naar Nieuwleusen. Met dressuur zette zij een goede proef neer in de klasse B categorie D. De jury gaf haar 196 punten en hiermee won zij de derde prijs. Busweiler ging ook van start tijdens het springen en nam in de klasse B categorie D de derde prijs mee naar huis met 80,5 stijlpunt. In de gecombineerde klasse L1/L2 categorie B/C kwam Briëtt Breman aan start met haar pony Golden Boy. De combinatie reed een goede proef en kreeg van de jury 195 punten. Met dit resultaat won zij de tweede prijs. Lisanne Kanis was met twee pony’s erg succesvol. Met Leuns Veld’s Yrian ging zij van start in de gecombineerde klasse M1/M2 categorie D/E. De combinatie liet twee sterke proeven zien wat resulteerde in de eerste en de tweede prijs met 207,5 en 201,5 punt. Met dit resultaat was Kanis ook de beste combinatie over beide proeven en won hiermee een mooie statiedeken. Lisanne Kanis ging met Elavsca van start tijdens het springen. In de klasse B categorie E sprong zij in het tweede parcours foutloos en snel rond. Met een tijd van 38,07 seconden was Kanis de snelste combinatie en won de eerste prijs.

Jenine Altena ging zaterdag met haar paard Imposant van start op een wedstrijd in Oosterwolde. De combinatie reed hier twee nette proeven en behaalde mooie scores van 203 en 199 punten. Met dit resultaat zette zij de vierde en de eerste prijs op haar naam.

Evi Flier ging zaterdag met haar mooie schimmelpony Plien van start op de kabouterbixie in Wezep. De jonge amazone reed hier een erg goede proef en dit werd door de jury beloond met 38 punten waar een maximaal van 40 punten behaald kon worden. Hiermee won Evi een mooie prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500