Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Anti age (column Martine Nanninga)

Geplaatst op: 30 mei 2017

Ik ben erin getrapt hoor.. schaamteloos. Terwijl ik wist dat het onzin was, vroeg ik toch iets of wat geïnteresseerd ‘en wat kost deze?’ De prijs was aan de hoge kant. Ik rond het bedrag altijd af naar beneden (ook de cijfers voor de komma, maar zelfs toen was de prijs nog aan de hoge kant). In mijn hoofd vroeg ik mezelf: heb ik het nodig? Nee! Ga ik het dagelijks gebruiken? Nee! Heb ik het geld ervoor over? Nee! Geloof ik in het product? Mwah. “Zal ik dit vast bij de kassa leggen?”, hoor ik de enthousiaste vrouw zeggen. Ze voelt mijn moment van zwakte natuurlijk haarfijn aan.  “Ja, doe maar!”, antwoord ik.

Al die jaren heb ik het vol kunnen houden. Nooit ben ik gezwicht voor een glad verkooppraatje. Ooit heb ik een keer een dag- en nachtcrème aangeschaft. Maar dat gebruik ik nagenoeg niet. Het enige wat ik koop in die categorie is mascara en foundation. Wel van het beste merk (vind ik dan). Ik blijf altijd wat vaag over de prijs hier thuis 😉 Dat is ook direct het enige wat ik gebruik dus eigenlijk valt het reuze mee met mijn merk make-up.

Vorige week liet ik mij scrubben, masseren, plukken en harsen en daar hoort het nodige advies bij over hoe het gesteld is met mijn huid. Gelukkig heb ik een makkelijke huid. Ik ben ook simpelweg te lui om elke dag mijn hele lichaam in te smeren voor een stralende huid. Dus ik neem genoegen met een ‘doffe’ huid die er prima mee door kan, al zeg ik het zelf.  Mevrouw de professional zag geen oneffenheden en ze zag dat ik elke dag met een crèmepje smeerde. Ahum.. soms is het beter om gewoon te knikken. Het is wel beter dat ik elke week even ga scrubben. Ik knik weer braaf.

“De fijne lijntjes rond uw ogen. Mag ik vragen hoe oud u bent?” Ehm, nee dat mag ze niet, helemaal niet als de nadruk even wordt gelegd op de fijne lijntjes rond mijn ogen! “Te jong om mij u te noemen, 29”, antwoord ik braaf. “Dan mag u, ehm je eigenlijk wel beginnen met de anti age lijn.” Mevrouw de professional doet haar verkooppraatje terwijl ik aan het verwerken ben dat ik bij de leeftijdscategorie hoor die anti age crème gebruikt.

Ik neem haar verhaal met een korrel zout. Maar toch blijft het gedeelte dat het rond om mijn ogen wat vochtarm is en dat daarom sneller rimpeltjes of kraaienpootjes te zien zullen zijn hangen. Ik heb dat advies wel vaker gehoord. Maar deze vrouw heeft heel slim het woord anti age gebruikt. Een paar minuten later liep ik dus heel wat geld armer maar een ongelofelijk goed vocht inbrengend, rimpel verminderend, wallen verminderend, goed voor een open en uitgeruste look en een ijzerrijk crèmepje rijker de deur uit.

Mijn poging om er stralend uit te zien door vroeg op bed te gaan faalt hier en daar wat. Dus nu moet het goed komen! #onzinnatuurlijk. #maariksmeerwelbraafelkedag. #antiage..hoedurftze!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500