Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

KV Mechelen sterke winnaar talententoernooi

Geplaatst op: 3 juni 2017

Foto's Erik Eenkhoorn en Erik Driessen

KV Mechelen won zaterdag het Edel Grass JO14-1 Talent Tournament in Genemuiden. De Belgen waren in de finale te sterk voor NAC. Sportclub Genemuiden eindigde knap als zevende op het eigen Sportpark de Wetering.

Een Deense touringcar en veel Duitse en Belgische kentekens op de parkeerplaats maken ’s ochtends al duidelijk dat het toernooi een internationaal karakter hebben. Op de uiteindelijk winnaar KV Mechelen na blijken de buitenlandse teams overigens niet opgewassen tegen de Nederlandse ploegen. Het Deens Esjberg eindigt als laatste en ook Vasas en Rot Weiss Essen behoren niet bij de hoogvliegers.

Desondanks is het mooi om alle nationaliteiten te zien rondlopen op De Wetering. En dat de andere deelnemers uit alle windstreken van Nederland komen is ook goed hoorbaar. Van plat Utrechts tot langgerekte klinkers uit Twente. In alle talen klinkt overigens waardering voor de organisatie van het toernooi. “Die is top”, zegt een vrouw uit Utrecht, die haar zoontje aanmoedigt, waarna ze zich rot schrikt van het iets te hard afgestelde omroepinstallatie. Ook een toporganisatie moet nog een verbeterpuntje overhouden.

De deelnemers zijn echter vol lof, ook over de uitgebreide lunch die ze krijgen voorgeschoteld. Veel teams blijken aan elkaar gewaagd. Een zege in een wedstrijd blijkt geen enkele garantie voor een succesvol toernooi. Uiteindelijk steekt KV Mechelen wel boven het deelnemersveld uit. De ploeg staat terecht in de finale en wint die met 2-1 van NAC Breda.

hier nog meer foto’s van Helmich Lubberts: http://www.sc-genemuiden.nl/image/Seizoen%202016-2017/2017-06-03_U14_Tournament/index.html

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500