Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gert Hoen hoort op vakantie dat zijn club promoveert

Geplaatst op: 3 juni 2017

Mooier kan het voor een vereniging niet: feest vieren omdat je veertig jaar bestaat én omdat het eerste elftal promoveert. SVBS ’77 deed dat zaterdagmiddag. Tegenstander De Oosterparkers had na de 2-3 in Groningen in Belt-Schutsloot geen schijn van kans: 3-0. De Genemuider trainer Gert Hoen was daarbij niet aanwezig vanwege een vakantie.

En dus mogen de Beltigers het volgend jaar een treetje hoger proberen, tegen veel clubs uit de regio, waaronder VHK. Die promotie komt behoorlijk onverwacht, zo onverwacht dat trainer Gert Hoen al lang een vakantie naar Spanje had geboekt en zaterdag dus niet aanwezig was. “Rond de winterstop hebben we een hele slechte periode gehad. Veel blessures en ook daardoor een matige trainingsopkomst. Daarna begon het te draaien en was ineens die vierde plek in zicht”, vertelt bestuurslid Jan de Goede.

Die was afgelopen week druk met de voorbereiding op de wedstrijd. In Groningen was het na afloop onrustig, waardoor Belt-Schutsloot zowaar in allerijl veiligheidsmaatregelen moest nemen. De KNVB onderzoekt de gebeurtenissen in het Oosterpark nog. Zaterdag had Belt-Schutsloot heel andere zaken aan het hoofd. Veel toeschouwers, waaronder veel Sluzigers, keken toe of SVBS ’77 de voorsprong kon vasthouden.

Dat bleek uiteindelijk weinig moeite te kosten. De Oosterparkers bleken een weinig imponerende tegenstander die zaterdag geen moment gevaarlijk werden. Bij de thuisclub was zichtbaar dat Gert Hoen patronen in het elftal heeft gekregen. Groots was het niet, maar af en toe combineerde de ploeg er aardig op los, met Knobbe en Jeffrey van den Belt als gangmakers.

Knobbe was het die de wedstrijd voor rust open brak. In een duel waarin veel spelers hun kop hadden teruggetrokken, wist hij de bal wel met zijn hoofd te raken en binnen te werken. Dat zette De Oosterparkers niet aan tot extra daden, waardoor SVBS ’77 het duel na rust moeiteloos kon afmaken. Van den Belt liet met de knappe 2-0 zijn klasse (meerdere clubs zouden hem graag inlijven) zien en Heuvelman maakte met de 3-0 aan alle twijfel een einde.

Daarna brak er een feest los dat Belt-Schutsloot zich ongetwijfeld nog lang zal heugen. Voor de tweede keer in het bestaan promoveren de Beltigers naar de vierde klasse. De vorige keer duurde dat verblijf maar een seizoen, omdat een aantal spelers na de titel de voetbalschoenen aan de wilgen hingen. Dit keer blijft het elftal volgens Jan de Goede in tact.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500