Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eenkhoorn rijdt de Ronde van Italië

Geplaatst op: 5 juni 2017

Pascal Eenkhoorn begint vrijdag aan de Ronde van Italië voor wielrenners onder de 23 jaar. Die oude ‘Baby Giro’ staat voor het eerst sinds 2012 weer op de kalender. Daarvoor wonnen grote namen de koers.

Eenkhoorn reed zich dit weekeinde warm in de Belgische wedstrijd Memorial van Coningsloo. Hij maakte daarin onderdeel uit van een grote groep die voor het peloton reden. Toen de groep werd bijgehaald, kon Eenkhoorn in de slotfase nog solo voor de overwinning rijden. Uiteindelijk kwam het peloton nog weer terug en eindigde de wedstrijd in een massasprint.

De Ronde van Italië bestaat uit zeven etappes. In het verleden schreven renners als Moser, Pantani, Simon, Piepoli en Di Luca de wedstrijd op hun naam.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500