Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

33 kilometer op de teller voor deelnemers fietstocht

Geplaatst op: 5 juni 2017

Tekst en foto's John Poot

Op Tweede Pinksterdag was weer de traditionele fietstocht van de Hersteld Hervormde Kerk. Een tocht van ongeveer 33 kilometer waaraan ruim 300 mensen deelnamen. Over het weer hadden de fietsers geen klagen. Er stond wel een matige zuidwestenwind maar dat mocht de pret niet drukken. De fietstocht verliep grotendeels droog alleen bij de laatste stop regende het wat.

De fietstocht ging via de Krommesteeg en het nieuw aangelegde fietspad naar de Nieuwe Wetering naar Hasselt, waar onder de brug een kop koffie of fris gedronken kon worden. Daarna ging de tocht verder langs de molen over de dijk langs de uiterwaarden van het Zwartewater richting Genne. Na een kilometer of zestien was er weer een pitstop waar wat gedronken kon worden.

Vandaar ging de tocht verder over de doorgaande weg naar Hasselt en via de Hasselterdijk naar Genemuiden. Bij de kruising van de Groene steeg was de laatste stop waar een verkoelende versnapering in de vorm van een ijsje gegeten kon worden. De laatste kilometers gingen via Cellemuiden en de Sasdijk richting de Bethelkerk. Alwaar de verbranden calorieën weer bijgevuld konden worden door patat, hamburger of een andere snack.

Hoeveel er is opgehaald is op dit moment nog niet bekend. De opbrengst is voor de aflossing van het kerkgebouw.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500