Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nick Buitink wil constanter worden

Geplaatst op: 6 juni 2017

Nick Buitink (tweede van rechts)

Nick Buitink maakte het afgelopen seizoen na de winterstop onverwacht veel speelminuten voor Sportclub Genemuiden. Een plekje bij de selectie voor het seizoen 2017/2018 kwam daarom niet als een verrassing. “Constanter worden is daarbij mijn doel. Vorig seizoen wisselde ik goede wedstrijden af met mindere”, zegt de 20-jarige student Logistiek & Economie aan Hogeschool Windesheim.

Logisch dat wisselvallige, want Buitink werd vanwege de krappe selectie spreekwoordelijk voor de leeuwen gegooid. “Voor de winterstop speelde ik alle wedstrijden in het tweede. Ook trainde ik mee met het eerste en dat ging vrij redelijk. Ik maakte mijn debuut als linksbuiten, terwijl ik mijn hele leven al linksback speel. Het ging best goed en ik scoorde uit bij SDV Barneveld zelfs de 1-2. Daarna zat ik eigenlijk altijd bij de selectie. In de competitie stond ik zes keer in de basis, voor de beker ook een keer”, vertelt Buitink.

Daarbij speelde hij bijvoorbeeld uitstekend tegen de latere promovendus DOVO. “Maar er zaten ook best wedstrijden tussen waarin ik het niveau nog niet aan kon. Daarom moet ik constanter worden. Hoe meer je speelt, hoe makkelijker dat is”, zegt Buitink.

Dat doet hij in de wetenschap dat de concurrentie stevig zal zijn. Met De Jong en Pot komen er nieuwelingen bij die in de verdediging goed uit de voeten kunnen. “Maar ik heb ook al als verdedigende middenvelder en linksbuiten gespeeld, dus misschien liggen er elders ook kansen. Wil je basisspeler worden, dan is focussen op één positie misschien wel belangrijk.”

Buitink zit in de selectie met een groot aantal spelers die hij al jarenlang kent. Een bewijs dat de jeugdopleiding van Sportclub Genemuiden prima is. “Rick Doorn, Rik van Dalfsen en Frank Jansen zaten al bij de selectie en daar komen Matthias Breman en Ramon Beens nu bij. Met de meesten speel ik mijn hele leven al. Dat is best bijzonder.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500