Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nacht van Gebed in De Schakel

Geplaatst op: 8 juni 2017

In De Schakel komen christenen in de nacht van 16 op 17 juni samen voor de Nacht van Gebed. Er wordt gebeden voor verschillende landen. De bijeenkomst is van 20.30 tot 02.00 uur.

“Aanslagen in Egypte eisten de levens van zeker 45 koptische christenen. Niet alleen in Egypte is er veel geweld tegen christenen. Tienduizenden christenen in Irak sloegen op de vlucht voor Islamitische Staat. Ze wonen verspreid over de hele wereld. En in Nigeria werden opnieuw meisjes en vrouwen door Boko Haram ontvoerd”, sommen de lokale werkgroepen de situaties in een aantal landen op.

“Dit is slechts een greep uit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Het geweld tegen christenen neemt toe. We kunnen ons nauwelijks voorstellen wat voor impact dit heeft op de lokale kerk. Toch kunnen we een verschil maken in het leven van vervolgde christenen. Landsgrenzen en gevangenismuren belemmeren ons gebed niet!  Uw gebed heeft impact op de vervolgde kerk! Bid mee tijdens Nacht van Gebed. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht luisteren we naar verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed.”
Op veel locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed. Er wordt gebeden voor verschillende landen waarbij tevens een kort film fragment wordt vertoond. Van deze landen zijn er  bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk  (hardop of in stilte) voor wordt gebeden.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed vindt u op www.opendoors.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500