Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Joran Pot wil iets neerzetten met Sportclub

Geplaatst op: 8 juni 2017

Joran Pot is een nieuw gezicht op het middenveld van Sportclub Genemuiden. De ervaren speler kwam eerder uit voor FC Twente, RBC Roosendaal, FC Zwolle, Go Ahead Eagles, Excelsior ’31 en DVS ’33. “De gesprekken die ik voerde met Genemuiden gaven me een goed gevoel. De club straalt warmte uit”, zegt Pot.

En dat vindt de inwoner van Heino belangrijk. Buiten sportieve ambities moet een club meer hebben, zegt hij. “Toen ik hier met Excelsior ’31 speelde, merkte ik dat Sportclub Genemuiden een volksclub is. Mensen hebben binding met de club en het is hier gezellig. Dat vind ik ook belangrijk.”

Wat niet wegneemt dat Pot ook nog volop ambitie heeft. “Met de club moeten we bovenin de hoofdklasse meedraaien en echt iets neerzetten. Persoonlijk wil ik uitgroeien tot de betere spelers van de groep. Iemand waar het team op kan bouwen. Dat zal vermoedelijk als middenvelder zijn, maar ik speel op de plek waar de trainer mij neerzet”, aldus Pot, die immers ook in de verdediging goed uit de voeten kan.

Pot heeft de nodige trainersdiploma’s op zak en staat onder meer voor de groep bij de vrouwen van PEC Zwolle. “Of het lastig is voor een trainer om een trainer in zijn team te hebben? Dat geloof ik niet. Ik zwengel wel eens een discussie aan, maar uiteindelijk bepaalt de trainer natuurlijk. Een open houding vind ik wel prettig, zo werk ik zelf als trainer ook. Over Jan van Raalte heb ik sowieso veel goede verhalen gehoord. Daar hoop ik ook iets van te leren.”

Dat heeft hij van vorige trainers ook gedaan. “De beste? Qua tactiek en voetbal denk ik Erik ten Hag. Art Langeler is ook een goede, die bovendien heel sociaal is. En in het verleden heb ik veel geleerd van Rene Hake. Al die ervaringen neem ik mee. Voetbal is mijn hobby en mijn werk. Het zou mooi zijn dat ik ook in de toekomst mijn brood met voetbal kan verdienen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500