Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raymond Beukeveld blijft bij Sportclub toch op niveau keepen

Geplaatst op: 9 juni 2017

Na een mooie loopbaan bij Emmen, HHC, WKE en SVZW wilde Raymond Beukeveld met vrienden op een lager niveau gaan spelen, maar een telefoontje van Sportclub Genemuiden gooide roet in het eten. “Als ik niet naar Genemuiden ga, krijg ik later spijt”, zegt de ervaren doelman (32 jaar).

Hij speelde met HHC een aantal malen tegen Genemuiden. “Dat waren altijd mooie wedstrijden om te spelen en de club kwam warm en sfeervol over. Dit wil ik graag nog een keer meemaken”, zegt Beukeveld. Hij kwam in beeld vanwege een zware blessure van reservedoelman Herwin Henniphof. “De afspraak is dat ik stand-in ben voor Albert Flier. Dat is een hele goede lijnkeeper. Het is niet voor niets dat hij al zo lang meedraait op dit niveau. Ik moet er staan als ik hem moet vervangen en we moeten elkaar scherp houden.”

De inwoner van Dalen is een nieuwe Drent bij Genemuiden. “Assistent-trainer Marc Hegeman woont niet ver van me vandaan. Ik ken hem goed. Samen zijn we bijvoorbeeld Nederlands kampioen geworden bij WKE. Ook Omar Kavak woont in Drenthe en die ken ik nog van mijn periode bij Emmen”, vertelt Beukeveld, die zijn periode bij WKE als de mooiste betiteld. “Vooral omdat we toen de nodige prijzen pakten, ook bijvoorbeeld de Supercup. Als seniorenvoetballer win je niet zoveel titels, dus die periode blijft altijd bij.”

Als hij straks echt zijn keepershandschoenen aan de wilgen hangt, hoopt Beukeveld in het voetbal actief te blijven. “Ik ben manueel therapeut en een functie binnen een medische staf van een club lijkt me heel mooi. Maar eerst gaan we het avontuur bij Genemuiden maar eens aan.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500