Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo en CRK Voices bundelen de krachten

Geplaatst op: 10 juni 2017

Dinsdag 27 juni 2017 is het voor de liefhebber genieten in de Bovenkerk van Kampen. Een avond vol met koor- en samenzang op het jaarlijkse en gratis toegankelijke dubbelconcert van CRK Voices uit Kampen. Dit keer in samenwerking met het Christelijk Mannenkoor Stereo uit Genemuiden. CRK Voices staat onder leiding van Jan Quintus Zwart en Christelijk Mannenkoor Stereo wordt gedirigeerd door Harm Hoeve. Ook is er op deze avond de CD presentatie ‘New Collection’ van Jan Lenselink (piano) en André van Vliet (orgel). Beide musici zullen muziekstukken van deze cd ten gehore brengen en ook de koren begeleiden.

Beide koren tellen meer dan honderd leden en Stereo mocht vorig jaar het 50-jarig jubileum vieren. CRK Voices heeft een unieke plek binnen de veelkleurigheid van koren in Nederland. Meerdere keren zongen ze een wereldpremière van nieuwe composities. Zo ook het Requiem van Bart Oenema op 4 mei 2010 dat ook dit jaar in dezelfde Bovenkerk met veel publiek werd uitgevoerd. In 2016 werd een vijfde CD genaamd ‘More Love’ opgenomen. Deze cd met meer actueel repertoire is zeer goed ontvangen. Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo groeide in vijftig jaar tijd uit tot een begrip in Genemuiden en verre omstreken. Het koor vertolkt geestelijke liederen, klassieke werken en vaderlandse liederen en vanzelfsprekend psalmen, zowel vierstemmig als met de unieke Genemuider bovenstem.

Beide koren zorgen samen voor een zeer afwisselend programma, waarbij ook het publiek door samenzang een bijdrage zal leveren.

Het belooft op 27 juni een prachtige avond te worden, u bent van harte welkom! Het dubbelconcert van CRK Voices & Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo in De Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De kerk is geopend vanaf 19.15 uur. Toegang is vrij, er is een collecte tijdens het concert. Na afloop is er gelegenheid de CD ‘New Collection’ en cd’s van beide koren te kopen. Meer concerten van CRK Voices in de maand juni zijn te vinden op www.crkvoices.nl onder het kopje agenda.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500