Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roelof de Jong wil voor prijzen spelen

Geplaatst op: 11 juni 2017

Roelof de Jong uit Heerenveen speelt komend seizoen in de verdediging bij Sportclub Genemuiden. De ervaren speler komt over van VV Staphorst. “Dat was natuurlijk geen makkelijke beslissing, want ik heb vijf prachtige jaren bij Staphorst gehad. We pakten alleen steeds niet de titel en dat hoop ik bij Genemuiden wel mee te maken”, zegt De Jong.

Het is een zin waaruit veel ambitie spreekt en dat is ook precies wat de Fries, in het dagelijks leven softwareontwikkelaar / IT project lead ERP in zijn woonplaats Heerenveen, wil uitstralen. “Sommige clubs zijn vier weken voor het einde van het seizoen al helemaal uitgespeeld. Dat lijkt me vreselijk. Ik wil meedoen om de prijzen en ik neem aan dat iedereen bij Genemuiden er ook zo over denkt.”

Wat dat betreft is De Jong verwend geweest bij Staphorst met de landelijke KNVB-beker en de twee districtsbekers die in de prijzenkast konden worden bijgezet. “Dat we de bekerfinale tegen en in Genemuiden moesten spelen, was natuurlijk apart. Maar ik speelde voor Staphorst en wilde uiteraard gewoon winnen. Op die manier sluit je een mooie periode ook goed af. En nu is het tijd voor Genemuiden.”

De Jong koos voor de ambitie en de supportersschare van Genemuiden. “Buiten dat ken ik trainer Jan van Raalte natuurlijk van Staphorst en eerder al van Drachtster Boys. Dat speelde ook mee in mijn beslissing. Verder ken ik alleen een paar jongens met wie je na een wedstrijd wel eens hebt gesproken. Ik heb er in ieder geval veel zin in”, zegt De Jong, die is gehaald voor een positie in het centrum of de linkerkant van de verdediging.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500