Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters vaak in de prijzen

Geplaatst op: 11 juni 2017

Afgelopen week werden er verschillende wedstrijden georganiseerd in De Wijk, Hattem, Meppel en Kootwijk. Leden van de Zwartewaterruiters waren hier erg succesvol. Carolien Altena won twee maal de eerste prijs. Janine Flier werd de beste combinatie van de klasse L2. Ook Louanne Eenkhoorn, Giovanna Slurink, Noa Busweiler en Lisanne Kanis namen prijzen mee naar huis.

Afgelopen maandag reisde Janine Fier af naar een wedstrijd in De Wijk. In de klasse L2 kwam zij aan start met haar paard Harley. De combinatie reed in de eerste proef naar een mooie score van 205 punten en won hiermee de tweede prijs. In de tweede proef deed de combinatie er een schepje bovenop wat resulteerde in een topscore van 216 punten en de eerste prijs. Met dit resultaat werd zij de best presterende combinatie van de klasse L2 en won hiermee een extra prijs. In de gecombineerde klasse Z2/ZZ-Licht ging Louanne Eenkhoorn van start met Clinton. De combinatie reed in deze hoge klasse twee goede proeven werd door de jury beloond met een score van 64,86% en 66,00%. Met dit resultaat wist zij twee maal beslag te leggen op de derde prijs.

Giovanna Slurink reisde maandag met haar paard Dievittorio af naar Hattem. In de hoge klasse Z1 nam zij het op tegen 27 andere combinaties. De combinatie reed een goede proef en won met 213,5 punt de zevende prijs.

Dressuuramazone Carolien Altena ging zaterdag van start in Meppel. Met haar pony Komeet reed zij twee nette proeven in de klasse L2 en de jury beloonde haar met erg goede scores van 204 en 213 punten. Met dit resultaat liet zij de concurrentie in beide proeven ruim achter haar en zette twee maal de eerste prijs op haar naam. Ook werd Altena met deze prestatie de beste combinatie over beide proeven en won hiermee een extra prijs. Noa Busweiler reed met haar pony Pepperboy een goede proef in de klasse B categorie D/E. Van de jury kreeg zij 197 punten en nam met dit resultaat de tweede prijs mee naar huis.

Lisanne Kanis reisde met haar twee pony’s af naar Kootwijk. Met Leuns Veld’s Yrian maakte zij haar debuut in de klasse M2 categorie D/E. De combinatie liet twee goede proeven zien en werd beloond met 200,5 en 195,5 punt. Hiermee legde zij beslag op de tweede en de derde prijs en won ook een ticket voor het jaarlijkse topsportevenement Outdoor Gelderland. Kanis ging met Elavsca van start tijdens het springen. In een groot deelnemersveld sprong zij in het tweede parcours van de klasse L categorie D/E foutloos en snel rond. Hiermee won de combinatie de achtste prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500