Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider tintje aan de Hanzedagen

Geplaatst op: 13 juni 2017

Kampen staat van donderdag tot en met zondag in het teken van de Internationale Hanzedagen. Vrijwilligers van het Tapijtmuseum gaan tijdens deze dagen demonstraties verzorgen. Bovendien ligt de Vijf Gebroeders in Hanzestad Kampen.

Hasselt richt tijdens de Hanzedagen een pop-up museum in op de Hanzemarkt. In een zeecontainer kan het publiek een deel van de scheepscollectie van Thecla Bodewes bewonderen. Daarnaast is van 6 t/m 30 juni in koffiespeciaalzaak De Eenhoorn aan de Oudestraat in Kampen een kleine foto expositie te zien. De foto’s tonen de relatie van Hasselt met water en scheepvaart.

Naomi en  Stefan vertegenwoordigen Hanzestad Hasselt tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen. Het tweetal van het Agnieten College te Zwartsluis moest op de eigen school een sollicitatieprocedure doorlopen om hiervoor in aanmerking te komen. Naomi en Stefan nemen deel aan diverse workshops en excursies samen met jongeren uit Hanzesteden uit 14 verschillende landen.

Zes leerlingen van het Agnieten College vervullen hun maatschappelijk stage op de Hanzemarkt. Zij ondersteunen de promotie van Hasselt. Alle derde klassers van het Agnieten College gaan op excursie naar Kampen. Ze verkennen Kampen door het uitvoeren van allerlei opdrachten.

Het Agnieten College hecht aan internationale betrekkingen en daagt leerlingen uit om verder te kijken dan het bekende van de eigen streek. De school speelt daarmee in op de wensen van het exporterende bedrijfsleven, onder andere in Genemuiden.

Hassailt

De deelname van Hasselt is mogelijk door de inzet van meer dan 30 enthousiaste vrijwilligers. De medewerkers van het TIP brengen Hasselt onder de aandacht vanuit de stand op Hanzemarkt. Daarnaast lopen er op vrijdag en zaterdag ook promo-teams met vrijwilligers van Hanzestad Hasselt Marketing en de Stichting Hassailt rond in Kampen. Het nautische evenement Hassailt, dat van 27 t/m 30 juli in Hasselt plaatsvindt, wordt tijdens de Hanzedagen uitgebreid onder de aandacht gebracht. Onder meer door de aanwezigheid van de historische schepen uit Zwartewaterland, die deel uitmaken van het scheepvaartprogramma ‘Van Kogge tot Coaster’. Naast de Hasselter aak De Dageraad en De Oude Jan uit Hasselt, liggen ook De Vijf Gebroeders uit Genemuiden en de botter ZS13 uit Zwartsluis afgemeerd aan de kade in Kampen.

 

Foto-onderschrift

Op maandag 12 juni 2017 hebben de enthousiaste deelnemers en vrijwilligers al een voorschot genomen op de Internationale Hanzedagen tijdens een bijeenkomst met rondleiding in Hasselt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500