Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Internationale Hanzedagen met Genemuider vleugje

Geplaatst op: 16 juni 2017

tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Dit weekend zijn er in Kampen de internationale Hanzedagen, een evenement waar ongeveer 120 Hanzesteden uit 16 verschillende landen bij elkaar komen in een Hanzestad om te netwerken en hun stad te promoten. Dit jaar is het aan de Hanzestad Kampen om dit evenement te organiseren. Op verschillende plekken in het centrum staat een muziektent, varierend van Rock en Klassiek, tot een mars van de Fanfare.

Ook zijn de Kogge’s te bewonderen die aan de Koggewerf liggen aangemeerd. Aan de andere kant van de brug ligt ook een historisch schip, namelijk de Vijf Gebroeders. Verschillende mensen blijven even kijken en vroegen aan elkaar wat die drie sterretjes achterop het roer betekenden.

Voor dit evenement moeten de kerkdiensten van zondag wijken. Zo kunnen de Oud gereformeerde gemeente niet in hun kerk, vanwege een podium wat er is opgesteld en moet de Gereformeerde gemeente noodgedwongen uitwijken naar de Dorpskerk van IJsselmuiden, die daarom twee morgendiensten houdt.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500