Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Voortdurende ergernis’ straks uit de wereld

Geplaatst op: 19 juni 2017

“Deze kruising zorgde voor voortdurende ergernis: automobilisten kwamen er met veel te hoge snelheid op afgereden”, zegt wethouder Speksnijder over het kruispunt Koppel-Tagweg-Bereklauw. Dat punt wordt vanaf vandaag verkeersveiliger gemaakt, met onder meer een verhoogd kruispunt en een zebrapad aan de kant van de kerk.

Volgens de wethouder heeft de gemeente ‘veel signalen’ uit de buurt gekregen over het punt. Daar is tenminste één ongeluk gebeurd waarbij een gewonde viel. “Punt was dat we moesten wachten tot de trottoirs klaar waren, voordat we dit punt konden aanpakken. We hebben het nu wel naar voren geschoven”, vertelt Speksnijder, voordat hij een machine in klimt om symbolisch wat stukken asfalt te verwijderen. Daar komen overigens klinkers voor terug.

Volgens Speksnijder gaat dergelijk ongemak ook gepaard met nieuwbouwwijken. “Het zijn wijken in aanbouw en de wegen zijn vaak nog provisorisch aangelegd. Dat geldt ook nog voor de Tagweg richting de rotonde op de Kamperzeedijk. Pak je die nu aan, dan moet je ook weer doen als de wijk gereed is. Maar we houden de verkeersveiligheid natuurlijk in de peiling. Als die in het geding is, voeren we werkzaamheden uit.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500