Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alle leerlingen behalen hun zwemdiploma

Geplaatst op: 26 juni 2017

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag zo ver. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen.

Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen. Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.
Dit zijn de geslaagden voor diploma A:
Esmee Dekker, Ferona Schilder, Anne-Lynn Koster, Chiel van Dijk, Corstiaan Marijn Beukers, Esmee van Lente, Fleur Hoekman, Julian van de Steeg, Kevin (Jeff) Brinkman, Lyas Mulder, Robin van den Berg, Rosa-Lynn Huisbrink, Rosanne van Wette, Sarah Eenkhoorn, Sarah Sophie van Dijk, Siebren van Wendel, Thijmen Zand en Tim Prins.
Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.
Dit zijn de geslaagden voor diploma B:
Albert Jan Meijwaard, Aron Zwep, Bente Pelleboer, Berdien van der Werd, Brett Kemerink, Dernick Last, Eva Bredewold, Gerson van der Linde, Iris Bakker, Isa Henniphof, Jerry Mabongo Roetman, Julia Eenkhoorn, Kasper van den Berg, Leah Beelen, Lianne Eikelenboom, Lianne van de Wetering, Liza Regterschot, Lucas van Frankenhuyzen, Marcus de Greef, Mason Jake Swann, Mesam van Dalfsen, Niek Westerbroek, Niels Jansen, Niels Smit, Nienke Post, Nina Smit, Noor Visscher, Rachel Beens, Sam Koster, Sanne Buitink, Sanne Riezebosch, Susan van Dijk, Thomas Ottens en Yana Siebert.
Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze  in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder door konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.
Dit zijn de geslaagden voor C:
Eva Josephien Germs, Lujain Alhusni, Phyline Naberman en Wesam Al Balkhi.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500