Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plaatjesdraaien in de manege: gezellig voor iedereen

Geplaatst op: 29 juni 2017

“We organiseren het eigenlijk voor anderen”, zeggen mede-organisatoren Martijn Beens en Lars Meijberg. De komende drie dagen zenden zij live uit vanuit de manege. Daar houden ze een ‘vinylmarathon’: het aloude plaatjesdraaien wordt er letterlijk ter hand genomen.

Eigenlijk begon het allemaal in de illegaliteit, zegt Meijberg. “Maar dat is nu geen optie meer. Dus we hebben nu een vergunning aangevraagd,  en huren de frequentie (107.8 FM) voor de komende drie dagen.”

Twee jaar geleden draaiden de jongens voor het laatst. “We wilden het graag weer oppakken”, zegt Beens. “We hebben connecties bij de manege, en zodoende kwamen we hier terecht.” In de vergunning van de jongeren is er ook een ‘horeca-deel’ opgenomen. Dat betekent dat er ook drinken en snacks verkocht worden. “Iedereen is welkom, jong en oud. Maar onder de 18  schenken we geen alcohol.”

Dat er oude vinylplaten gedraaid worden, is vooral om de charme, vertelt Beens. “En we hebben een breed publiek, dat dit mooi vindt. Er is echt animo voor deze muziek. Het staat zelfs aan op sommige bouwplaatsen.” Ook via internet zijn er diverse luisteraars. Dat wordt ’s avonds ietsje minder. “Maar dan wordt het hier in de manege weer drukker. We verwachten zo’n 100 man.”

Die kunnen voor 1,50 euro muntjes aanschaffen. “Dat willen we ook niet duurder maken, het moet leuk zijn voor iedereen. Het gaat hier puur om de gezelligheid. We hoeven ook geen winst te draaien, als we de kosten er maar uit hebben. En als we wel wat overhouden, dan gaan we dat investeren in volgend jaar. Dan gaan we het weer doen, want er zijn maar weinig van dit soort evenementen hier. En dit is voor de jeugd ook leuk.”

De afgelopen week hebben diverse mensen de opbouw geregeld. Naast de manege prijkt nu een torenhoge mast. “Met het opbouwen zijn we echt een week bezig. Maar dan heb je ook wat; we willen het wel gezellig hebben.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500