Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PEC te sterk voor Sportclub

Geplaatst op: 1 juli 2017

PEC Zwolle was zaterdagmiddag sterker dan Sportclub Genemuiden en won eenvoudig met 0-3. De doelpunten kwamen van Israelsson (twee keer) en Rick Doorn (eigen doel).

Terwijl de spelerspresentatie nog in de miezerige regen plaatsvond, konden PEC en Sportclub onder zomerse omstandigheden hun oefenduel afwerken. Bij Sportclub stonden de nieuwe spelers De Jong, Pot en Hagenauw in de basis. Met een sterke Riemens kon Genemuiden de eerste twintig minuten goed meekomen. Sijmon Eenkhoorn kreeg ook nog een kansje.

Langzamerhand werd het krachtsverschil duidelijker en kon PEC het heft in handen nemen. Albert Flier wist echter veel onheil te voorkomen, maar had geen antwoord op een ongelukkige actie van Rick Doorn. Pas na dertig seconden stak de grensrechter overigens pas zijn vlag in de lucht ten teken dat de bal over de lijn was. Vanaf dat moment werd het tegenhouden voor Genemuiden dat er nauwelijks meer uit kon komen.

Na rust scoorde Israelsson nog twee keer. Op het oefenduel kwamen veel toeschouwers af, hoewel die laat arriveerden vanwege de problemen met de Randweg.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500