Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bezuiniging Sportclub toch naar beneden

Geplaatst op: 6 juli 2017

Niet 138.000 euro, maar 58.000 euro wordt er volgend jaar bezuinigd op de sportverenigingen. Met stapjes van 5.000 euro per jaar loopt die bezuiniging daarna op naar 73.000 euro. Dat is het compromis dat ChristenUnie, CDA, PvdA en VVD bereikten, nadat vorige week een voorstel van het college werd weggestemd. Het college wilde de bezuiniging verlagen naar 78.000 euro per jaar.

De partijen noemen de huurverhoging van 25.000 euro ‘fors’. Ze vinden de bezuiniging echter wel rechtvaardig in het licht van de andere bezuinigingen die de laatste jaren aan onder andere de zwembaden en bibliotheken werden opgelegd.

De SGP deed niet mee met de partijen, omdat die partij vindt dat er toch 138.000 euro bezuinigd moet worden op de sportclubs. De 60.000 euro per jaar die vrij zou vallen door het minder bezuinigen op de sportverenigingen, wilde de partij besteden aan het openbaar groen.

“De SGP vindt dat we meer doen aan voetbalgroen dan aan het openbare groen”, stelde fractievoorzitter Maarten Slingerland. “De voetbalverenigingen zijn zelf in staat om financiële middelen te genereren. Zij hebben de afgelopen jaren niet op de bezuinigingen geanticipeerd.” Volgens de partij wordt met minder bezuinigen ‘stilzitten beloond’. Dat voorstel haalde het echter niet.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500