Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Romy Kranenburg wint Sunday Sessions

Geplaatst op: 10 juli 2017

Romy Kranenburg won zaterdagavond de finale van de Sunday Sessions. Dat is een zangwedstrijd van Barbara Lok die ooit begon in Zwartsluis en sinds twee jaar in Sint Jansklooster wordt gehouden. Ondanks het mooie weer was het dorpshuis in Sint Jansklooster zaterdagavond afgeladen vol met enthousiaste mensen, die hun favoriete zanger of zangeres kwamen aanmoedigen.

Wederom was organisator Barbara Lok  verrast door de grote opkomst van het publiek. “Te weinig stembiljetten…en waar is de burgermeester”, klinkt het licht gestresst voor 20.00 uur.  Alle aanwezigen genieten van alle optredens van leerlingen van Barbara Lok, die uit onder meer Meppel, Emmeloord, Hoogeveen, Steenwijkerland en Zwartewaterland komen.

Ze zetten verrassende en soms ontroerende optredens neer. “Niet alles gaat soms even goed, maar het gaat ons om wat binnenkomt. Wie ons echt weet te raken”, zegt jurylid Lucie de Lange, die met collega’s Jet Pit en burgemeester Eddy Bilder van gemeente Zwartewaterland een eindoordeel moeten geven over het gebodene.

Het valt de jury vooral op dat alle zangers en zangeressen zoveel plezier uitstralen en zich vrij voelen op het podium. Ze dicht het toe aan het talent van Barbara Lok. De meeste deelnemers zingen dan ook puur voor hun plezier. Na een lange avond komt de jury uiteindelijk het podium op met de uitslag.

De Gouden Noa, ging naar Marleen Bos uit Kuinre voor de mooiste haardracht. De Gouden Stropdas is gegaan naar Minze Boltje uit Vollenhove voor de beste mannelijke geklede persoon. Het gouden muiltje is gegaan naar Hennie Kisteman uit Zwartsluis voor de mooiste vrouwelijk geklede persoon. En dan het beste filmpje, wat afgelopen seizoen is vertoond op YouTube is gegaan naar Janine Doze uit Blokzijl. Dit was een publieksprijs.

Sunday Sessions vocaal Bokaal is gewonnen door Romy Kranenburg. Een veelbelovend zangtalent van 14 jaar uit Genemuiden. Zij raakte het publiek en de jury met het mooie nummer Mary Jane van Alannis Morrissette.

De Gouden Pluim ging dit lustrum feest naar Richard Akkerman. Sinds kort woonachtig, in Sint Jansklooster. Hij vertolkte het nummer You raise me up van Josh Groban op een miraculeuze wijze. Het publiek en de jury waren zeer geemotioneerd door de manier, waarop hij het nummer vertolkte.Richard was een van de hoofdrolspelers van de succesvolle musical Storm over Beulaeke, die a.s September weer 3 avonden draait in Steenwijk in theater De Meenthe.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500