Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Escaperoom is open

Geplaatst op: 12 juli 2017

Afgelopen week was het zover. Na maanden van intensief werken openden initiatiefnemers Martijn Jansen en Reinier Heikoop de deuren van Escaperoom Het Jachthuis in Genemuiden. Of open, eigenlijk gingen vanaf dat moment de deuren juist dicht. Zoals de naam het al in zich heeft is het namelijk de bedoeling met een groep mensen opgesloten te worden in de escaperoom. Vanaf dat moment begint de tijd (60 minuten) te lopen en is het de bedoeling binnen de tijd te ‘ontsnappen’ aan de hand van raadsels, sleutels, codes en aanwijzingen.

Sinds enkele jaren zijn escaperooms in Nederland populaire bestemmingen voor families, vriendengroepen, personeelsfeesten en bijvoorbeeld teambuilding-uitjes. Met het ontbreken van een escaperoom in de directe omgeving besloten Martijn en Reinier tot het starten van een escaperoom in Genemuiden.

In het dagelijks leven runnen Martijn en Reinier een reclame- en communicatiebureau. Onderscheidend en origineel zijn is ze dus een dagelijkse bezigheid. Bij het opzetten van de escaperoom kwam dit natuurlijk uitstekend van pas en mede daardoor zit het met de opzet, uitstraling en afwerking van Escaperoom Het Jachthuis meer dan goed!

Bezoekers van de escaperoom worden allereerst ontvangen in Café Cafetaria d’Olde Soldoat waar ze een introductiefilm te zien krijgen over het Jachthuis en ondertussen voorzien worden van een gratis consumptie. Helemaal klaar voor de ervaring begeven ze zich vervolgens naar de escaperoom in het oude pand van Altena Fietsen.

Na een periode waarin diverse testteams het Jachthuis hebben getest is de escaperoom nu helemaal af en klaar om gasten te ontvangen. De testteams waren razend enthousiast. Veel van hun hadden al eerder een escaperoom gespeeld en merkten met name de originaliteit en de leuke puzzels op als sterke punten!

Reserveren kan eenvoudig online via www.escaperoomgenemuiden.nl. Het is zelfs mogelijk verschillende arrangementen te boeken in samenwerking met d’Olde Soldoat, deze arrangementen vindt u ook op de website.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500