Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Herinneringsbank’ aan Henrikus van Camen

Geplaatst op: 12 juli 2017

Burgemeester Bilder heeft woensdagmiddag een herinneringsbank aan Henrikus van Camen onthuld. Dankzij diens nalatenschap krijgen Genemuidenaren die het moeilijk hebben 225 jaar na dato nog steeds steun. “Van Camen had oog voor de mensen die het minder hadden. Ik hoop dat deze bank een symbool mag zijn voor de Genemuider samenleving die ook oog houdt voor de mensen die het minder hebben”, aldus Bilder.

Die is enthousiast over de ‘geste’ van de Stichting Armenfonds van Camen. De stichting zocht al langer een plek voor een zichtbare herinnering aan de man die Genemuiden zoveel heeft gebracht. Die plek is nu het havenhoofd, middenin het hart van Genemuiden. Gerriejanne Van Dalfsen Jordens van de stichting heeft voor het ontwerp gezorgd dat door de OVG is gerealiseerd. Bennie van Dalfsen is verantwoordelijk voor het mozaïek.

Het bestaat uit twee banken die zowel naar de haven als naar het Havenplein zijn gericht. Daar tussen is een deel met alle informatie over Henrikus van Camen. Het naar hem genoemde fonds steunt particulieren die (financiële) hulp nodig hebben, maar buiten de geldende regelingen vallen.  Het Fonds verstrekt geen structurele, maar uitsluitend incidentele hulp; geen aanvullingen op uitkeringen dus, geen periodieke toelages maar wel een bijdrage in verhuiskosten, de aanschaf van een bril, een wasmachine enz. In bijzondere gevallen kunnen ook vergoedingen worden verstrekt voor bijzondere reiskosten of opleidingskosten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500