Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wereldkampioenschap geboren uit gekkigheid

Geplaatst op: 15 juli 2017

Een nieuw wereldkampioenschap is geboren in Genemuiden: het WK Telefoonboekbiljarten. Eigenlijk is het geboren uit gekkigheid, vertelt mede-organisator René Bonthuis. “We hebben een filmpje gemaakt en dat hebben ze van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) gezien. En toen hebben ze het op de site gezet.”

De opzet is simpel. Bij biljarten moet de witte bal de rode bal raken. “Maar wij hebben in het midden van de tafel twee telefoonboeken liggen. De is het lastiger om de bal te raken. En als je ‘em drie keer mist, ben je uit.”

In drie ronden kunnen de 42 deelnemers van vanmiddag proberen als beste uit de bus te komen, daarna is er nog een finale. Deelname was vrij: er doen zowel leden als niet-leden mee. “Er zijn zelfs mensen uit Zaandam”, zegt Bonthuis. “Die hebben gezien dat dit was op de site van de KNBB.”

Vandaag is de eerste keer dat het WK georganiseerd is. Maar het zal vast niet de laatste keer zijn, denkt Bonthuis. “We hopen dat het nog groter wordt.”

Rienus Gennissen (grote finale) en Aart van Dijk (kleine finale) pakten de winst.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500